Παρέμβαση στο ΠΑΔΑ ενάντια στην αστυνομοκρατία

Παρέμβαση στο ΠΑΔΑ ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, σε εκδήλωση της σχολής για τον εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου.

 

Εμποδίστηκε για λίγη ώρα τη ροή της εκδήλωσης με πανό, τρικάκια, και μοίρασμα κειμένου στους-ις παρευρισκόμενους-ες.

 

Το κείμενο της παρέμβασης:

 

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, ενάντια σε καταστολή και αστυνομοκρατία

 

Αν οι εξεγέρσεις του παρελθόντος μας μαθαίνουν κάτι αυτό δεν είναι η απάθεια μπροστά σε μία ασφυκτική καθημερινότητα ανελευθερίας που επιβάλλουν οι μπότες και τα γκλομπ της εξουσίας.

 

Από την έφοδο μπατσων σε σινεμάδες και clubs, μέχρι τις εκκενώσεις καταλήψεων και αυτοοργανωμένων χώρων. Από το εγκλεισμό μεταναστρων/ριών μέχρι τη φυλάκιση αναρχικών για κλοπή 180 ευρώ( περίπτωση Χριστόφορου Κορτεση). Μια δυστοπία ελέγχου και αποστείρωσης απλώνεται μπροστά μας.

 

Την ίδια στιγμή που οι διοικήσεις των πανεπιστημίων γιορτάζουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στο στρατοκρατούμενο καθεστώς της χούντας, προσκαλούν με χαρά τις δυνάμεις καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια.Στην ασσοέ αυτές τις μέρες γίνεται μία πρωτογνωρη πρόβα καταστολλής. Εκκενώνονται πολιτικοί χώροι και με πολύ ευφάνταστο τρόπο κατασκευάζονται κατηγορίες. Άδεια μπουκάλια από πάρτυ για κάποιους αρκεί για να σε χαρακτηρίσουν τρομοκράτη. Μπάτσοι μπουκαρουν αβίαστα να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη ακόμα και ενάντια σε φοιτητικούς συλλόγους που μέχρι πρότινος έχαιραν της θεσμικής νομιμοποίησης, την ίδια στιγμή που στιγματίζεται η αρκετά παρόμοια τακτική της στρατιωτικης χούντας του 73 να μπουκαρει με τανκς.Κάπως έτσι ονειρεύονται την καθημερινότητα σε όλες τις σχολές.

 

Το να σπάσουμε την κανονικότητα μιας εκδήλωσης που καπηλευεται μια εξέγερση για να καταπνίξει αντιστάσεις είναι το ελάχιστο.

 

Αλληλεγγύη στις χώρους αγώνα και τις καταλήψεις και σε οποιον/α αγωνίζεται.

 

Αλληλεγγύη στους/ις μετανάστες/ριες.

 

Αναρχικοί-ες από ΠΑΔΑ(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – πρώην ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας)

Leave a Reply

Your email address will not be published.